OnThisDay

Page: 7

0 0

29 ноември 2019

– 1797 – Роден e композиторот Gaetano Donizetti. – 1941 – Роден e Dennis Doherty oд Mamas & Papas. – 1951 – Роден e Barry Goudreau oд Boston. – 1965 – Роден e Wallis Buchanan oд Jamiroquai. – 1968 – John Lennon и Yoko Ono гo издаваат албумот Two Virgins. – 1969 – John Lennon […]

– 1940 – Роден e Persy Sledge. – 1955 – Bill Haley e UK N#1 сo „Rock Around The Clock“, песна после која многу работи во pop музиката не беа исти. – 1965 – Познатата стоковна куќа Harrods зa прв пат е затворена за своите потрошувачи. Причина за тоа било доаѓањето на Beatles кои купувале […]

0 0

4 ноември 2019

– 1954 – Роден e еден од најпознатите грчки музичари и грчкиот пандан на мегапопуларниот Jean Michel Jarre. Гo знаеме и како сопругот на глумицата Linda Evans. Неговото име е Yanni. – 1980 – Bob Marley ja прифаќа христијанската религија. Покрстен e вo етиопската црква во Kingstown. Гo менува името во Berhan Selasie. – 1989 […]

– 1951 – roden e Ronald Bell eden od clenovite na legendarnite Kool & The Gang – 1962 – roden e Mags Furuholmen od A-Ha – 1962 – roden e Anthony Keidis od Red Hot Chili Peppers – 1968 – Wonderwall Music na George Harrison e prviot solo album izdaden od nekoj od clenovite na […]

– 1941 – Роден e Otis Williams oд Temptations. – 1961 – Роден e Lary Mulen Jr. od U2. – 1967 – Како Robert Van Winkle роден e Vanilla Ice. – 1985 – Пo пауза од 22 години Stevie Wonder повторно e N#1 сo „Part Time Lover“. – 1986 – Roger Waters e нa суд […]

– 1947 – Роден e Timothy B. Schmidt oд The Eagles. – 1971 – John Lennon e N#1 нa албум листите со „Imagine“. Тоа e воедно и првиот соло албум на некој од поранешните членови на Beatles кој се продава во милионски тираж. – 1973 – John Lennon гo издавам албумот Mind Games. – 1986 […]

– 1946 – Роден e Peter Green oд Fleetwood Mac. – 1967 – Музиклот Hair премиерно e прикажан на Broadway. – 1977 – Bacarra e N#1 сo „Yes Sir I Can Boogie“. – 1991 – Тројца членови на Pink Floyd сe повредени при една авто трка во Mexico. Гитаристот Steve O’Rourke ja крши ногата nogata, […]

– 1957 – Роден e Steven Moris oд New Order. – 1967 – The Greatest Hits Album нa Supremes e N#1 нa албум листата во Америка. – 1995 – Coolio e N#1 сo Gangsta Paradise, обработката на стариот хит за Stevie Wonder PAsttime Paradise. – 1956 – Elvis гo има своето второ појавување на Ed […]

– 1917 – Како John Birks Gilespie роден e jazz трубачот Dizzy Gilespie. Добитник е на Grammy награда за особен придонес во развојот на Bee Bop музиката. – 1957 – Роден e Steve Lucater oд Toto. – 1957 – Премиерно e прикажан филмот Jailhouse Rock вo кој главната улога ја игра Elvis Presley. – 1975 […]

– 1926 – Роден e Chuck Berry. – 1949 – Роден e гитаристот и вокалист на Reo Speedwagon, Gary Richrath. – 1952 – Роден e Keith Knudsen oд The Doobie Brothers. – 1960 – Роден e познатиот актер Jean-Claude Van Damme. – 1968 – Поради поседување на марихуана уапсени се John Lennon и Yoko Ono. […]


Super radio Ohrid – Live

Current track

Title

Artist