ON THIS DAY IN MUSIC

David Lee Roth – Just A Gigolo

1981Billy Idol ги напушта Generation X и започнува соло кариера.

1967Aretha Franklin ја снима Respect.

1972 – роден e Rob ThomasMatchbox 20.

– 1931 – Ted Lewis e N#1 сo Just A Gigolo, тема која светска слава достигнува 50-тина години подоцна кога јa преработува David Lee Roth.