Каролина Гочева – Ѕвона

Written by on March 9, 2018

Таа е првиот изведувач кој Македонија ја има претставувано два пати на Евровозија, 2002-рата и 2007-мата. Нејзините музички почетоци се поврзани со детскиот фестивал „Си-До“ во 1990-тата, но и фестивалот „Макфест“во 1991-вата каде со песната „Мамо пуштиме“ не останува незабележана и од публиката и од музичките продуценти. Во моментов е актуелна со нејзиниот последен албум „Извор“, и токму на денот кога таа го одржува нејзиниот концерт во Охрид ви ја нудиме како SUPERPLAY на Супер радио: Каролина Гочева – „Ѕвона“.

Се емитува секој ден во: 06:00 / 07:00 / 08:00 / 10:00 / 12:00 / 14:00 / 15:00 / 17:00 / 18:00 / 19:00 и 23:00 часот.

 


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background