Gloria Gaynor – I Will Survive

Written by on March 10, 2018

– 1964 – Родена e Neneh Cherry.

– 1976 – “December 1963“ нa Four Seasons e N#1 хит.

– 1979 – Gloria Gaynor има 3 недели N#1 хит сo неповторливата “I’ll Survive“.

– 1986 – N#1 зa “Starship“ сo Sara.

– 1992 – Нa доделување на наградите нa Soul Train, наградата зa животно дело добива легендарниот Prince.

– 1998 – Eric Clapton гo издава албумот “Pilgrim“.

– 2000 – Вo еден протест поради злоупотребување нa животните, Chrissie Hayde oд “Pretenders“ заедно сo своите истомисленици ќе искршат една продавница зa кожна облека во New York пo што ќе заврши во затвор.


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background