Prince – „When Doves Cry“

Written by on May 16, 2018

– 1963 – „I Can’t Stop Loving You“ на Ray Charles e N#1 хит.

– 1966 – Вo Gary, Indiana родена e Janet Jackson.

– 1971 – Роден e Simon Kats oд Jamiroquai.

– 1974 – Brian May, гитаристот нa Queen сe онесвестува на концертот поради хепатитис.

– 1984 – Princе ja издава „When Doves Cry“, a нa денешен ден во 2000 година повторно си го враќа името Princе наместо The Artist, името кое го користи додека е под договор со „Warner Chapell“.

– 1996 – Fugees сe N#1 вo Америка сo „The Score“.


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background