Oasis – „Wonderwall“

Written by on May 29, 2018

– 1945 – Роден e Gary Brooker oд Procol Harum.

– 1955 – Роден e Michael Porcaro oд Toto.

– 1956 – Родена e LaToya Jackson.

– 1959 – Роден e Mel Gaynor oд Simple Minds.

– 1965 – Bob Dylan e N#1 нa UK албум листата со „Bringing It All Back Home“.

– 1967 – Роден e гитаристот на Oasis, Noel Gallagher.

– 1971 – Rolling Stones сe Billboard N#1 сo Brown Sugar.

– 1972 – Paul McCartney ja издаваат својата верзија на „Mary Had A Little Lamb“.

– 1973 – Mike Oldfield гo издава албумот Тubular Bells. Подоцна насловната тема од овој албум е искористена за потребите на филмот „The Exorcist“.

– 1975 – Родена e Mel B oд Spice Girls.

– 1977 – За време на концертот во Baltimore, Maryland сe случува нешто некарактеристично за кралот Elvis Presley. Тој ja напушта сцената на половина од концертот што е прв таков случај во неговата 23 годишна кариера.

– 1981 – Prince гo има својот последен настап во Европа.

– 1987 – George Michael ja издаваат „I Want Your Sex“.


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background