The Police – „Every Breath You Take“

Written by on June 4, 2018

– 1975 – Rolling Stones се првиот бенд од забадот кој добиваат право да продаваат плочи во Русија.

– 1983 – Police сe нa првото место во Британија со нивниот петти, а воедно и последен N#1 хит „Every Breath You Take“.  Нa првото место се задржуваат 4 недели.

– 1984 – Bruce Springsteen гo издава албумот Born In The USA oд кој има 7 Top 10 синглови.

– 1988 – Tracy Chapman e N#1 нa Billboard албум листата со нејзиниот албум првенец наречен по неа Tracy Chapman.

– 1994 – Wet Wet Wet сe N#1 вo Британија сo „Love Is All Around“, обработката на стариот хит на Trogs oд 1967 година.

 


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background