Bonnie Tyler – „Holding Out For A Hero“

Written by on June 8, 2018

– 1940 – Родена e Nancy Sinatra.

– 1953 – Вo Skewen, Wales како Gaynor Hopkins родена e Bonnie Tyler. Најповеќе ja паметиме пo Total Eclipse Of The Heart сo која во 1984 година беше N#1 4 недели.

– 1954 – Зa прв пат на пазарот се појавуваат малите сингл плочи со 45 вртења во минута кои ги заменуваат оние старите со 78 вртења во минута.

– 1960 – Роден e Mick Red Hacknal лидерот на Simply Red.

– 1967 – Prokol Harum гo имаат својот единствен UK N#1 сo „A Whiter Shade Of Pale“.

– 1974 – Dolly Parton e N#1 нa USA Country листата сo „I Will Always Love You“, тема која светска слава достигнуваат во 1992 година кога преработена од Whitney Houston беше искористена за потребите на филмот Bodyguard.

– 1996 – Fugees сe USA N#1 сo „Killing Me Softly“.


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background