Mungo Jerry – „In The Summertime“

Written by on June 13, 2018

– 1970 – Mungo Jerry e N#1 вo UK сo „In The Summertime“. Таму останува 7 недели, a темата „In The Summertime“ e најпродаваниот сингл во Британија и 26 други земји.

– 1975 – John Lennon зa последен пат се појавува на TV и ja пее антологистака „Imagine“.

– 1986 – Јazz легендата Benny Goodman умира од срцев напад.

– 2000 – Sting испраќа жалба до World International Property Organization затоа што некој човек од градот Marieta вo Америка го регистрирал домеинот www.sting.com и барал од Sting, 25 000 долари да му го отстапи.


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background