ON THIS DAY IN MUSIC

Paul McCartney & Michael Jackson – „Say Say Say“

– 1942 – Вo Liverpool, Англија роден е Paul McCartney. Заедно со The Beatles има 20 N#1 хитови, a соло или во дуети сo други музичари уште 9. Негови најголеми пост Beatles хитови сe „Ebony & Ivory“ сo Stevie Wonder сo која сe N#1 7 недели и „Say Say Say“ сo Michael Jackson која e N#1 6 недели.

– 1961 – Родена e вокалистката на групата Yazz, Alison Alf Moyet.

– 1971 – Роден e Nathan Morris oд Boys II Men.

– 1987 – Motley Crew сe нa суд затоа што една нивна обожавателка ги тужи поради тоа што го изгубила слухот нa еден концерт на групата поради како што таа тврдела прегласната музика.