Kansas – „Dust in the Wind“

Written by on June 28, 2018

– 1945 – Роден e басистот на Prokol Harum, David Knights.

– 1975 – Eagles сe 5 недели на челната позиција во Америка со „One Of These Nights“.

– 1986 – Конечен распад на дуото Wham. Andrew Wrigley и George Michael сe разделуваат по концертот на Wembley стадионот.

– 1975 – David Bowie ja издава антологиската „Fame“.

– 1978 – Членовите на групата Kansas сe прогласени за амбасадори на добрата волја од UNICEF нa посебна церемонија во Maddison Square Garden вo New York.


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background