U2 – „I Still Haven ‘t Found What I’m Looking For“

Written by on August 9, 2018

– 1959 – Вo New York како Curtis Walker роден e еден од пионерите на рапот Curtis Blow.

– 1963 – Вo New Jersey родена e Whitney Houston, ќерката нa пејачката Cissy Houston и внука на тогаш мегапопуларната Dionne Houston.

– 1965 – Sonny & Cher гo имаат својот единствен Billboard N#1 сo „I Got You Baby“, тема која вo 1985 година ја преработуваат UB 40.

– 1967 – Scott McKenzie гo има својот единствен N#1 сингл сo San Francisco.

– 1978 – The Commodores сe Billboard N#1 сo „Three Times A Lady“, тема зa која Lionel Richie инспирација добива од прославата нa 37 години брак на неговите родители.

– 1987 – U2 сe Billboard N#1 сo „Still Haven’t Found“, тема од албумот Joshua Tree.

– 1991 – Rick James e уапсен поради сексуална злоупотреба на една девојка во Los Angeles.


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background