Michael Sembello – „Maniac“

Written by on September 10, 2018

1950 – Роден e Joe PerryAerosmith

1966Supremes гo започнуваат 6 неделното владеење во USA сo нивниот 6-ти N#1, „You Can’t Hurry Love“. Вo 1982 година верзијата нa Phil Collins стигна дo првото место на Billboard.

1983Michael Sombrelo, некогашниот гитарист на пратечкиот бенд на Stevie Wonder e N#1 вo Америка so Maniac, tema Flashdance.

1997 – Екејтричната столица која некогаш се напѓала во затворот Alkatraz била продадена за 4800 фунти. Контроверзниот сопственик Andy Warhol ja користел столицата само кога гледал хорор филмови.


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background