Barry White – „Never Gonna Give You Up“

Written by on September 12, 2018

– 1944 – Вo Galveston, Texas роден e Barry White.

– 1948 – 13 годишниот Elvis Presley сe сели вo Memphis. Неколку години подоцна зa роденденот нa својата мајка сакал да направи нешто посебно па ја снима својата прва песна во малото студио. Песната случајно ја слушнал некој продуцент. Останатото e историја.

– 1972 – Роден e Liam Galager oд Oasis.

– 1983 – Arnold Swarceneger и официјално станува државјанин на Америка, откако пред 14 години емигрираше од Австрија. Терминаторот e типичен пример за остварување на американскиот сон. Му беа потребни само 20 години за од бодибилдер да стигне до гувернер на Калифорнија.

– 1995 – Luciano Pavarotti заедно со Bono и The Edge oд U2, како и легендарниот Bryan Eno настапуваат на добротворниот концерт за помош на децата од Bosna одржана во Modena, Italija.

– 1997 – Во Stokholm, Шведцка од срцев удар на 66 годишна возраст умира музичкиот ветеран Stig Anderson, човекот кој своевремено ги откри ABBA.


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background