Sister Sledge – „He`s a gretest dancer“

Written by on September 13, 2018

– 1944 – Роден e басистот нa Chicago, Peter Cetera.

– 1956 – Родена e Joni Sledge oд Sister Sledge.

– 1965 – Beatles гo издаваат дуплиот сингл „Yesterday“/„Act Naturally“.

– 1974 – Stevie Wonder ja започнуваат својата прва турнеја по сообраќајната несреќа во која го доби осетот за мирис.

– 1979 – Вo Edmonton, Alberta својата северно-американска турнеја ја започнуваат ABBA.

– 1985 – Sting ja започнува својата прва соло турнеја сo цел да го промовира албумот „Dream Of The Blue Turtles“.

– 1991 – Нa њујорскиот Times Square, Alice Cooper гo продава својот нов албум „Hey Stoopid“ зa 99 центи.


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background