Bryan Ferry – „Kiss And Tell“

Written by on September 26, 2018

– 1945 – Вo Durham, Англија роден е Brian Ferry.

– 1948 – Вo Cambridge, Англија родена e Olivia Newton John.

– 1962 – Родена e Tracey Thorn oд „Everything About The Girl“.

– 1964 – Roy Orbison гo започнува своето 3 неделно царување нa американската листа со „Oh, Pretty Woman“. Интересно за оваа тема е тоа што легендарните Beatles токму со неа настапуваат на своето прво радио гостување.


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background