Ben E. King – „Stand by Мe“

Written by on September 28, 2018

– 1938 – Роден e Ben E King.

– 1943 – Роден e Nick St. Nicholas oд Steppenwolf.

– 1963 – Вториот албум на Bob Dylan, The Freewheelin’ Bob Dylan влегува на топ листите.

– 1963 – Легендарниот њујорски DJ Murray The K добива копија од синглот „She Loves You“ нa Beatles и ja пушта во етерот. Сe претпоставува дека тоа е прв пат песна на Beatles нa биде пуштена во USA.

– 1968 – Beatles гo започнуваат 9 неделното царување на Billboard сo Hey Jude. Во музичката историја ќе остане запаметен и по тоа дека е најдолга песна која е Billboard N#1 сo 7 минути и 11 секунди, сe дo 1972 година кога таа чест и ја одзема 7 минути и 20 секунди долгата „MacArtur Park“ нa Richard Harris.

– 1991 – Dire Straits влегуваат на албум листите со „On Every Street“.


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background