Вести

Реиздание на албуми на Prince на винил и на касета

Охрид, 9. мај 2016 (Супер радио) – Ако сте биле сведок на 80-те години и ако имате карактер да чувате ствари за еден ден да ви се најдат, доаѓа време да ви се најде касетофонот. 

После изненадната смрт на легендарниот Prince неговата музика се продава ко алва. Во најава за реиздавање стојат неговите најнаградувани албуми.

На 24 јуни излегуваат во продажба абумите ‘Purple Rain’, ‘Prince’, Dirty Mind’ and ‘Controversy’ верувале или не на касета.

Останатие албуми очекувајте ги во периодот лето – есен.

Во винил формат ќе последователно ќе се реиздадат албумите: “Around the World In A Day”, “Parade” “Sign O The Times” , “The Black Album”, “Batman OST“, “Lovesexy”, “Prince”, “The New Power Generation’s Diamonds and Pearls”, “Graffiti Bridge” и “The Love Symbol“. (Крај)

извор: djmag фото: djmag