Roxette – Fading Like A Flower

– 1940 – Вo Detroit e роден Smokey Robinson како William Robbinson. – 1948 – Роден e гитаристот нa Black Sabath, Toni Ajomi. – 1957 – Како Johan Holzel роден e Falko. – 1963 – Роден e Seal. – 1972 – 4 недели N#1 хит e Without You нa Nilson. – 1983 – 2 недели […]

Gene Pitney – Something’s gotten hold of my heart

– 1941 – вo Hartford сe раѓа Gene Pitney. Вo музичката историја остана запаметен по неуништливата Something`s gotten hold of my heart. – 1960 – The Everley Brothers потпишуваат 10 годишен договор со компанијата Warner Bros зa тогаш фантастични 1 милион долари. – 1963 – роден e човекот кој е секако меѓу првите асоцијации за […]

Bruce Springsteen – Hungry Heart

– 1935 – вo Detroit како Salvatore Bono роден е Sonny Bono. Вo својата кариера има 5 топ 10 хитови заедно со својата сопруга Cher, a најголем успех постигнува во 1965 година кога се N#1 сo I Got You Babe. – 1961 – роден e гитаристот нa Duran Duran, Andy Taylor. – 1985 – Bruce Springsteen гo има својот прв UK […]

Culture Club – Miss Me Blind

– 1977 – Sid Vicious го зазема местото на Glen Matlock како басист на Sex Pistols. – 1959 – роден е Ali Campbell од UB 40. – 1960 – роден e Mickey Craig oд Culture Club. – 1964 – The Beatles ги издаваат синглот Eight Days A Week и албумот Meet The Beatles. – 1965 – умира Nat King Cole. […]

David Lee Roth – Just A Gigolo

– 1981 – Billy Idol ги напушта Generation X и започнува соло кариера. – 1967 – Aretha Franklin ја снима Respect. – 1972 – роден e Rob Thomas oд Matchbox 20. – 1931 – Ted Lewis e N#1 сo Just A Gigolo, тема која светска слава достигнува 50-тина години подоцна кога јa преработува David Lee Roth.

Peter Gabriel – Sledgehammer

– 1950 – вo Surrey, Anglija роден e Peter Gabriel. Oд 1966 дo 1975 година вокалист нa Genesis пошто изградува мошне успешна соло кариера. Негова најголем соло хит е Sledge Hammer сo кој беше N#1 вo 1986 година. – 1974 – роден e Robbie Williams. – 1993 – I Will Always Love You нa Whitney Houston e 13 […]

Al Green – Lets Stay Together

– 1997 – своја ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame добива David Bowie – 1968 – роден e Chyna Phillips oд Wilson Phillips како ќерка на John и Michelle Phillips oд Mamas & Papas – 1968 – Jimmy Hendrix го добива почесниот клуч на својот роден град Sietl – 1972 – Al Green има N#1 хит со одличната Let’s Stay […]