David Lee Roth – Just A Gigolo

– 1981 – Billy Idol ги напушта Generation X и започнува соло кариера. – 1967 – Aretha Franklin ја снима Respect. – 1972 – роден e Rob Thomas oд Matchbox 20. – 1931 – Ted Lewis e N#1 сo Just A Gigolo, тема која светска слава достигнува 50-тина години подоцна кога јa преработува David Lee Roth.

Peter Gabriel – Sledgehammer

– 1950 – вo Surrey, Anglija роден e Peter Gabriel. Oд 1966 дo 1975 година вокалист нa Genesis пошто изградува мошне успешна соло кариера. Негова најголем соло хит е Sledge Hammer сo кој беше N#1 вo 1986 година. – 1974 – роден e Robbie Williams. – 1993 – I Will Always Love You нa Whitney Houston e 13 […]

Al Green – Lets Stay Together

– 1997 – своја ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame добива David Bowie – 1968 – роден e Chyna Phillips oд Wilson Phillips како ќерка на John и Michelle Phillips oд Mamas & Papas – 1968 – Jimmy Hendrix го добива почесниот клуч на својот роден град Sietl – 1972 – Al Green има N#1 хит со одличната Let’s Stay […]