Chicago – If You Leave Me Now

Written by on 31 јануари 2020

– 1797 – Роден e композиторот Franz Shubert.

– 1915 – Роден e еден од најдобрите блус гитаристи од новата генерација Garry Moore. Само за потсетување „Separate Ways“, „Looner“, „Still got the Blues“, „Parisiane Walkways“ сe само негои од хитовите со кои си го осигура свиети место во музичката историја.

– 1948 – Роден е Terry Kath oд Chicago.

– 1951 – Роден e Harry Wayne Casey oд KC & The Sunshine Band.

– 1956 – Роден e Johnny Rotten oд „Sex Pistols“.

– 1963 – Beach Boys ги снимаат своевремено големите хитови за нив „Surfin’ USA“ и „Shutdown“.

– 1981 – Роден e Justin Timberlake.


Super radio Ohrid – Live

Current track

Title

Artist