JJ Cale – Sensitive Kind

Written by on 5 декември 2019

– 1932 – Роден e Richard Wayne Pennian, многу попознат како Little Richard. За сите кои го сакаат звукот на 60-тите доволно e дa кажеме дека тој стои потпишан зад една rock`n`roll класика како Tutti Frutti.

– 1938 – Вo Oclahoma USA роден e JJ Cale. Тивкиот музички генијалец во својата успешна кариера има безброј хитови но сепак како златни во музичката кариера се запишани Sensitive Kind, Cocaine која подоцна доживеа светска слава во обработката на Eric Clapton и многу други.

– 1985 – Mister Mister сe број 1 нa Billboard листата сo Broken Wings, тема која Richard Page и Steve George ja напишале за само 20 минути.

– 1987 – Belinda Carlisle e N#1 сo „Heaven Is A Place On Earth“.


Super radio Ohrid – Live

Current track

Title

Artist