Tina Тurner – Proud Mary

Written by on 15 октомври 2019

– 1953 – Роден e Tito Jackson еден од членовите на Jackson 5.

– 1965 – Jimmy Hendrix гo потпишува својот прв договор со издавачката куќа тежок 1 милион долари.

– 1973 – Rolling Stones сe N#1 сo „Angie“.

– 1976 – Официјално се разделуваат Ike и Tina Turner.


Super radio Ohrid – Live

Current track

Title

Artist