За Нас

Супер радио ја започна својата приказна во далечната 1992 година, веднаш по осамостојувањето на Република Македонија. Успеавме успешно да ги поминеме сите детски медиумски болести со кои се сретнуваа сите медиуми кои ја започнаа својата приказна некаде на почетокот на 90-тите години. Со огромното искуство стекнато низ годините, константното техничко и кадровско усовршување и унапредување, успеавме да се избориме, да ја заслужиме и да ја задржиме Вашата доверба и да прераснеме во еден респектабилен медиум кој секојдневно се обидува да ја претстави реалната слика за случувањата во Охрид до своите слушатели.

Супер радио низ годините растеше во техничка и кадровска смисла. Во моментов програмата ја емитува преку најсовремена предавателна техника на фреквенција од 97.00 Mhz на FM скалата од предавателниот пункт на „Гореничка Чука“, од која зрачат најголемиот дел од локалните и националните медиуми во регионот на Охрид и Струга. Од тој пункт програмата се следи со одличен квалитет на целата територија на општина Охрид, новоконституираните општини, односно општина Струга и сите новоконституирани општини во струшко како и делови од Кичево, Ресен и Дебар.

Низ годините Супер радио ја препозна моќта и многу рано стана дел од интернет мрежата. Првата веб страна на Супер радио е поставена на 25-ти август 2001 година. Слушателите од целиот свет можат да уживаат во програмата на Супер радио во живо на Интернет од далечната 2002 година. Тогаш, на 10-ти август, точно во 10:30 минути наутро, првата песна која беше емитувана преку големата мрежа беше тогаш големиот хит за Mousse T – Fire. Вестите и други информации, кои ги подготвува бројната екипа, може да се проследат и информативниот портал на станицата www.ohridpress.com.mk кој е посветен на актуелностите од Охрид и Струга, порталот www.inpress.com.mk, посветен на најсвежите настани од земјата и светот и секако и на официјалната веб-страница на радиото www.superradio.com.mk. Слушателите на радиото од целиот свет во живо преку аудио и видео го проследија и обидот за уривање на Гинисовиот рекорд за најдолга радио емисија кој се одржа од 04 до 07 ноември 2013 година, во чест на 20-тиот роденден на радиото.

Супер радио денес е препознатливо, пред се’, по модерниот радио израз, актуелната музика, вкусно избрана за постарата и помладата популација слушатели, но и по информативните содржини, што го прават еден од најцитираните медиуми во западна Македонија. Според анкетата на Советот за радиодифузија на РМ од април 2013 година, Супер радио е убедливо најдобрата и најслушаната локална радио станица во поширокиот регион.

Супер радио во моментов испорачува програма која ја создава врвна екипа од презентери, Дј-и, новинари, спикери и надворешни соработници кои остваруваат 24 часовна програма која е прилагодена кон идеалната публика и се остварува на најсовремена опрема што резултира со одличен, лесно препознатлив и моќен сигнал кој допира до слушателите. Главното ON AIR студио на Супер Радио се наоѓа во центарот на градот во сопствени простории од 30 метри квадратни каде се остварува комплетната програма.

Големо внимание посветуваме и на информативниот дел од нашата програма. До слушателите испорачуваме кратки локални вести во 07:00, 10:00, 12:00, 14:00 и 15:15 часот. Вестите се 100% од локален карактер и ги третираат само проблемите што ја засегаат заедницата. Информативната програма зрачи со сопствен и препознатлив стил на вестите кои се лесни за примање со што не се одделуваат до општиот впечаток за една модерна и динамична Радио станица.

Опремата на која се создава програмата е врвна, условите за работа – одлични. Но сепак опремата, условите или било што од материјален аспект не е она што Супер радио е навистина. Радиото успеа да го изгради својот препознатлив идентитет преку трудот и визијата на оние стотина млади луѓе кои изминативе години напишаа по некоја страница од нашата приказна. Супер радио се сите Тие, а особено овие млади луѓе кои се сега во радиото и секојдневно создаваат динамична и атрактивна 24 часовна програма. Тие се она вистинското Супер радио и менаџерскиот тим токму ним им ја оддава комплетната заслуга.

Годините поминуваат, се менуват многу работи но сепак… Она што за нас ќе остане засекогаш е споменот на двајцата млади наши колеги и пријатели Dj Panter и Dj Bruce кои за жал повеќе не се со нас.

Ви благодариме за довербата,

Ваше Супер радиоCurrent track

Title

Artist

Background