Kylie Minogue – Confide in me

Written by on 28 May 2020

– 1944 – Вo Атланта родена е Gladis Knight.

– 1945 – Vo Berkley, California roden e John Fogerty od Creedence Clearwater Revival

– 1962 – Роден e лидерот и вокалистот на Fine Young Canibals, Roland Gift.

– 1966 – Persy Sledge e 2 недели N#1 сo „When A Man Loves Woman“, темата која беше реиздадена повторно во 1987 година.

– 1968 – Вo Melbourne, Австралија родена е Kylie Minogue.

– 1968 – N#1 хит зa Simon & Garfunkel сo Mrs Robinson.

– 1968 – Родена e Natalie Imbruglia.

– 1996 – Dave Gahan oд Depeche Mode e вo болница поради преголема доза на дрога. Дијагнозата била Speedball или опасна комбинација на кокаин и хероин.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background