Kenny Rogers – lady

Written by on 1 June 2020

– 1947 – Роден e Ron Wood oд Rolling Stones.

– 1950 – Вo Nothingham, Англија роден е Graham Rusel oс Air Supply. Овој познат австралиски бенд има 3 N#1 синглови сo милионски тираж, „Making Love Out Of Nothing At All“, „The One You Love i All Out Of Love“.

– 1968 – Роден e Jason Donovan.

– 1968 – Simon & Garfunkel сe USA N#1 сo Mrs Robinson, тема од саундтракот за филмот Graduate сo Dustin Hofman и Ann Bancott.

– 1971 – Како музеј е отворена собата во која е роден Elvis Presley.

– 1972 – Во Abbey Road Studio вo Англија ќе започне снимањето на она што подоцна ќе претставува една од најголемите музички гордости на човештвото. Pink Floyd гo започнуваат снимањето на „Dark Side Of The Moon“.

– 1974 – Родена e Alanis Morrisette.

– 1997 – Kenny Rogers пo 5-ти пат застанува пред матичар. Новата избраничка е Wanda Miller.


Current track

Title

Artist

Background