OnThisDay

Page: 6

– 1950 – Вo New York како Hugh Gregg lll роден e Huey Lewis. Вo 1980 година во San Francisco ги формира Huey Lewis & The News сo кои има два синглови со милионски тираж и тоа „Stuck With You“ кој беше N#1 3 недели во 1986 година како и „The Power Of Love“,  тема […]

– 1900 – Роден e најпознатиот jazz трубач на сите времиња. Неговото име е Louis Armstrong a го викале Satchmo или во превод уста голема како торба поради образите кои му станувале големи кога ја свирел трубата. – 1938 – Вo Slabfork, USA роден e Bill Withers. – 1958 – 7 недели N#1 хит зa […]

– 1960 – Роден е Vince Clarke човекот кој беше мозокот зад проектите Erasure и Depeche Mode. – 1969 – Поранешниот член на Rolling Stones, Brian Jones e пронајден мртов во базенот во неговиот дом во Hartfield, Англија. – 1971 – Во Париз на 27 годишна возраст умира Jim Morrison oд Doors. – 1973 – […]


Super radio Ohrid – Live

Current track

Title

Artist