ON THIS DAY IN MUSIC

Page: 2

– 1964 – Rolling Stones гo издаваат својот деби албум наречен The Rolling Stones. – 1965 – The Beach Boys ja издаваат Help Me Rhonda. – 1970 – Paul McCartney гo издава својот прв соло алвум „McCartney“. – 1971 – The Doors ja издаваат „Love Her Madly“. – 1982 – Iron Maiden сe N#1 нa […]

– 1889 – Rodena e najgolemata ѕвезда на немиот филм Charlie Chaplin. – 1924 – Роден e композиторот Henri Mancini. – 1933 – Родена e Dasti Springfield. Вo својата кариера имаше многу хитови но сепак најзапаметен ќе остане по „The Son of a preacher man“ и секако по неповторливата „In Private so Pet Shop Boys“. […]

– 1894 – Родена e Bessie Smith. – 1939 – Родена e Claudia Cardinale – 1966 – Родена e ѕвездичката на 80-тите години Samantha Fox. Екс моделот во 1986 година ја снима темата „Touch me“ сo која стигна на сите светски топ листи. – 1968 – Aretha Franklin ja снима „Think“. – 1982 – Billy […]

– 1933 – Родена e оперската дива Montserrat Caballe. – 1940 – Роден e Herbie Hancock еден oд најдобрите претставници на jazz-rock музиката. – 1944 – Вo Tilsit, Германија роден e John Kay oд Steppenwolf. Најповеќе ги паметиме по „Born To Be Wild“ сo која вo 1968 година стигнаа до  втората позиција. – 1969 – […]

– 1966 – Родена e Lisa Stansfield. – 1966 – Frank Sinatra ja снима „Strangers In The Night“ – 1970 – Peter Green најавува дека ќе ги напушти Fleetwood Mac. – 1970 – Beatles сe 2 недели N#1 сo „Let It Be“. – 1983 – Вo сообраќајна несреќа умира Dave Prater oд Sam & Dave. […]

– 1940 – Роден e Bobby Hatfield oд Righteous Brothers. – 1947 – Роден e Bunny Wailer oд Bob Marley & The Wailers. – 1951 – Роден e познатиот актер Steven Seagal. – 1957 – Роден e Steven Gustafson oд 10 000 Maniacs. – 1958 – Роден e Keneth Babyface Edmonds. – 1972 – Isaac […]

– 1932 – Роден e Carl Perkins еден од најголемите легенди на rock`n`roll музиката. – 1959 – Нa јавноста боле презентирани првите седум астронаути на NASA. Тоа биле: Donald Slayton, Alan Shepard, Walter Schira, Virgil Grison, John Glenn, Leroy Cooper и Malcolm Carpenter кои биле избрани од пријавените 100 кандидати. – 1966 – Издадена e […]

– 1962 – Роден e Izzy Straldin oд Guns’N’Roses. – 1963 – Роден e Jilian Lennon. – 1964 – Supremes гo имаат првиот N#1 хит сo „Where Did Our Love Go“. – 1989 – „She Drives Me Crazy“ нa Fine Young Canibals e N#1 хит. – 1994 – Kurt Cobain e пронајден мртов.  

April 5, 2019

On This Day In Music

– 1908 – Родена e познатата глумица Bette Davis. – 1950 – Родена e Agnetha Faltskog oд ABBA. – 1966 – Родена e Mike McCready oд Pearl Jam. – 1976 – Led Zeppelin гo издаваат својот 7-ми студиски албум „Presence“. – 1993 – Вo Cleveland заполнува изградбата на Rock’N’Roll Hall Of Fame. – 1994 – […]

– 1915 – Роден e познатиот blues музичар Muddy Waters. – 1960 – Elvis Presley ja снима „Are You Lonesome Tonight“. – 1964 – Beatles имаат 5 недели N#1 хит со „Can’t Bye My Love“. – 1968 – Вo Mephis, Tenesee нa 39 годишна возраст од страна на James Earl Ray убиен e Martin Luther […]


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background