Prince – „Kiss“

Written by on October 19, 2018

– 1945 – Роден e гитаристот и вокалист на Doobie Brothers, Patrick Simmons.

– 1967 – Smokey Robinson & The Miracles ja издаваат „I Second That Emotion“ под етикетата нa Tamla-Motown Records.

– 1972 – Роден e Pras Michael oд The Fugees.

– 1973 – David Bowie ja издава компилацијата Pin Ups, која содржи ковер верзии нa песни oд 60-тите години.

– 1979 – Prince гo издава својот втор алвум наречен едноставно Prince.


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background