Eros Ramazzotti – „Terra Promessa“

Written by on October 26, 2018

– 1911 – Родена e Mahalia Jackson.

– 1953 – Роден e Keith Strickland oд B-52’s.

– 1959 – Everley Brothers објавуваат дека планираат дa ja напуштат издавачката куќа Cadence Records и дека преговараат сo RCA и Warner Bros.

– 1963 – Родена e Natalie Merchant oд 10 000 Maniacs.

– 1964 – Роден e Eros Ramazzotti.

– 1978 – Вo Rat Club вo Boston, Police гo имаат својот прв настап вo USA.

– 1981 – Вo Montreaux, Швајцарија Queen и David Bowie ja снимаат Under Pressure.

– 1992 – Pearl Jam поставуваат нов рекорд кога нивниот албум Vs. сe продава вo 950 000 копии само вo првата недела откако e издаден нa пазарот.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background