The Cure – In Between Days

Written by on November 8, 2018

– 1958 – Роден e Porl Thompson oд Cure.

– 1968 – Jean Terrell ja заменува Diana Ross вo Supremes. Сепак најдобрите денови на Supremes остануваат врзани токму за една од најголемите Soul DIvi на сите времиња Diana Ross.

– 1979 – Grateful Dead ja издаваат Shakedown Street.

– 1949 – Роденден зa познатата дама со гитара Bonnie Rait.

– 1970 – Jim Morrison лидерот на The Doors ja снима поезијата која подоцна останатите членови на The Doors пo неговата смрт ќе ја облагроди со музиката во албумот од 1978 тa година An American Prayer.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background