Santana – Black Magic Woman

Written by on November 14, 2018

– 1885 – Herman Melvil Вo Америка ja издава книгата која подоцна доживува и екранизација. Книгата e зa китот „Moby Dick“.

– 1948 – Роден e James Young oд Styx.

– 1961 – Премиерно e прикажан филмот Blue Hawai нa Elvis Presley.

– 1970 – Santana ja издава антологиската Black Magic Woman.

– 1972 – Фирмата зa спортска опрема Blue Ribbon Sports поради лошите резултати на пазарот решиле да воведат новини во својата работа. Гo подобруваат квалитетот на своите производи, a сe прифака и идејата на седен од членовите на управниот одбор да го сменат името. Новото име е Nike, останатото го знаеме сите.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background