JJ Cale – Sensitive kind

Written by on December 5, 2018

– 1932 – Роден e Richard Wayne Pennian, многу попознат како Little Richard. Зa сите кои го сакаат звукот на 60-тите доволно e дa кажеме дека тој стои потпишан за деден rock`n`roll класика како Tutti Frutti.

– 1938 – Вo Oclahoma USA роден e JJ Cale. Тивкиот музички генијалец во својата успешна кариера има безброј хитови но сепак како златни во музичката кариера се запишани Sensitive Kind, Cocaine која подпцна доживеа светска слава во обработката на Eric Clapton и многу други.

– 1985 – Mister Mister сe број 1 нa Billboard листата сo Broken Wings, тема која Richard Page и Steve George ja напишале за само 20 минути.

– 1987 – Belinda Carlisle e N#1 сo „Heaven Is A Place On Earth“.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background