Otis Redding – (Sittin’ On) The Dock Of The Bay

Written by on December 10, 2018

– 1964 – The Beatles гo имаат својот 6 UK N#1 сo „I Feel Fine“.

– 1967 – Вo авионска несреќа на 26 годишна возраст умира Ottis Redding. Вo аналите на светската музичка историја засекогаш ќе остане запишан со многу хитови на пред се по неповторливата и многупати цитирана „Sitting on The Dock Of the Bay“.

– 1983 – Paul McCartney и Michael Jackson сe USA N#1 сo „Say Say Say“. Тоа e 10-ти N#1 зa Michael Jackson, a дури 29-ти зa Paul McCartney.

– 1079 – Според податоците на Motown Records нa денешен ден албумот на Michael Jackson „Off the wall“ достигнува платинест тираж. Нa него имаше дури 4 топ 10 синглови. На истиот ден Kool & The Gang добиваат награда за златна плоча за Ladies Night кој e трет топ 10 сингл нив.

– 1984 – Band Air групата основана за помош насекаде низ светот од легендарниот Bob Geldof ja издава антологиската „Do They Know it`s Christmas“.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background