The Temptations – Lady Soul

Written by on February 8, 2019

– 1828 – Роден e познатиот писател Jules Verne. Човекот кој гледаше многу пред своето време го паметиме најмногу по неговото дело „20.000 Милји Под Морето“ или по „Пат Околу Светот за 80 Дена“.

– 1931 – Роден e бунтовникот без причина – познатиот глумец James Dean

– 1944 – Роден e Jim Capaldi од Traffic.

– 1948 – Роден e Ron Tyson oд The Temptations.

– 1956 – Buddy Holly потпишува договор со издавачката куќа Decca Records.

– 1957 – Родена e Cindy Wilson oд B-52’s.

– 1965 – The Supremes ja издаваат „Stop In The Name Of Love“.

– 1975 – Queen ja издаваат „Killer Queen“.

– 1990 – Нa 50 годишна возраст се самоубива Del Shannon.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background