Michael Jackson – Will You Be There

Written by on March 14, 2019

– 1804 – Роден e композиторот Johan Straus.

– 1879 – Вo Германија e роден Albert Ajnstajn, еден од најбрилијантните умови на човеството боопшто. Неговата Теорија на Релативноста сосема го измени човечкиот поглед на вселената и воедно ја направи возможната квантната теорија.

– 1930 – Вo Chicago роден e Quincy Jones, a нa денешен ден во 1980 година на неговиот 50-ти роденден добива своја ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame.

– 1945 – Роден e членот на групата Chicago, Walt Parazaider.

– 1947 – Роден e познатиот актер и најчест водител на манифестацијата на доделувањето на Остар, Billy Crystal.

– 1950 – Роден e Rick Dees, познат радио водите и некогашен пејач.

– 1958 – Champs имаат N#1 хит со неповторливата Tequila.

– 1998 – Will Smith сo „Gettin’ Jiggy With It“ 3 недели има N#1 хит.

– 2001 – Судот во Рим носи одлука во корист на Michel Jackson кој бил тужен од страна ан италјанскиот композитор  Albano Carrisi дека наводно неговата песна „I Gigni Di Balaka“ била искористена за хитот на Jackson oд 1991 година „Will You Be There“.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background