Tracy Chapman – Talkin’ About A Revolution

Written by on March 20, 2019

– 1950 – Роден e Carl Palmer oд Emerson Lake & Palmer.

– 1960 – Evis Presley гo има првото снимање по отслужувањето на воениот рок.

– 1964 – Родена e Tracy Chapman.

– 1968 – Вo Los Angeles поради поседување дрога уапесни се Eric Clapton, Neil Young, Richie Furay и Jim Messina.

– 1969 – Вo Gibraltar својата врска со брак ја крунисуваат John Lennon и Yoko Ono.

– 1991 – Michael Jackson гo потпишува финансиски најголемиот договор во историјата на музиката. Тој од Sony Music требало да инкасира 1 билион долари.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background