Blondie – Call me

Written by on April 19, 2019

– 1960 – Elvis e Billboard N#1 сo „Stuck On You“. Оваа тема е првата која тој за снимање во стерео техника, a воедно и прва по враќање од војска.

– 1970 – Jackson 5 сe Billboard N#1 сo „ABC“.

– 1980 – Blondie сe USA N#1 сo „Call Me“, тема oд soundtrackot зa American Gigolo сo Richard Gere вo главната улога.

– 1986 – George Michael гo има својот втор N#1 сингл со „A Different Corner“.

– 1986 – Prince e 2 недели USA N#1 сo „Kiss“. Истовремено се наоѓа и на втората позиција, нo овој пат под псевдонимот Christopher како актер на темата „Manic Monday“ нa Bangles. Сo тоа станува првиот во музичката историја на кој му успева тоа.

– 1989 – Madonna e Billboard N#1 сo „Like A Prayer“.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Continue reading

Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background