Kim Carnes – Bette Davis Eyes

Written by on May 14, 2019

– 1943 – Роден e басисто на Cream, Jack Bruce

– 1952 – Вo Dumbarton, Skotska роден e лидерот нa Talking Heads, David Byrne.

– 1977 – Leo Sayer сo „When I Need You“ гo има својот втор N#1 хит вo Америка.

– 1981 – Betty Davis Eyes нa Kim Carnes e N#1 Billboard хит. Кога оваа песна ќе ја добие Grammy наградата во знак на благодарност неповторливата Betty Davis ќe испрати огромен букет ружи за Kym Carnes.

– 1998 – Од срцев напад на 82 годишна возраст во Los Angeles умира неповторливиот Frank Sinatra.

– 1998 – Групацијата „Ticketmaster Group“ koja сe занима сo продажба на билети за концерти и слични манифестации воведува новина во своето работење со тоа што отвара веб страница. Сo тоа ја зголемуваат продажбата за цели 270 %, a годинава ja завршуваат сo продадени 522 000 влезници вредни 19,5 милиони долари.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Super Radio Ohrid

Current track
TITLE
ARTIST

Background