Alicia Bridges – I Love The Nightlife

Written by on 19 August 2019

– 1945 – Роден e Ian Gilan oд Deep Purple.

– 1951 – Роден e басистот нa Queen, John Dikon.

– 1967 – Beatles гo имаат својот 14-ти N#1 хит сo „All You Need Is Love“. Среќен ден за бубачките но уште посреќен за Ringo Star и неговата сопруга Мaureen бидејќи добиваат син. Го добива името Jason.

– 1977 – Контраверзни како и секогаш Sex Pistols ja започнуваат својата скриена турнеја во UK. Сe појавуваат по името The Spots.

– 1978 – The Commodores сe 5 недели N#1 вo UK сo „Three Times A Lady“.

– 1978 – Alicia Bridges влегува на soul листата вo USA сo „I Love The Nightlife“. Највисоко стигнува до третата позиција, нo далеку подобро минува кај тогашните дџ-и кои толку ја вртеле што песната добива статус на клубска химна од крајот на 70-тите години.


Current track

Title

Artist

Background