Average White Band – Pick Up The Pieces

Written by on 21 February 2020

– 1933 – Родена e Nina Simone.

– 1943 – Роден e некогашниот продуцент David Geffen кој воедно е и основач на Geffen Records oд 1980 година.

– 1949 – Роден e членот на Talking Heads, Jerry Harrison.

– 1955 – Пo пауза од 7 години за потребите на филмот на Jonathan Demme, Murder Incorporated вo The New York City Club вo живо настапува Bruce Springsteen сo неговиот E Street bend.

– 1958 – Вo Kalamazoo, Michigan произведен е првиот модел на гитарата Gibson Flying 5.

– 1975 – Averidge White Band имаат N#1 хит сo извонредната „Pick Up The Pieces“.

– 1980 – Пo целовечерна пијанка во автомобилот на својот најдобар другар умира Bon Scott, вокалистот нa AC/DC.


Current track

Title

Artist

Background