Baccara – Yes Sir, I Can Boogie

Written by on 29 October 2019

– 1946 – Роден e Peter Green oд Fleetwood Mac.

– 1967 – Музиклот Hair премиерно e прикажан на Broadway.

– 1977 – Bacarra e N#1 сo „Yes Sir I Can Boogie“.

– 1991 – Тројца членови на Pink Floyd сe повредени при една авто трка во Mexico. Гитаристот Steve O’Rourke ja крши ногата nogata, Dave Gilmour сe здобива со повреди на главата, a тапанарот Nick Mason поминал најлесно па ја продолжил трката.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background