Bah Samba – Portuguese Love

Written by on 28 February 2020

Приказната на Bah Samba започнува со почетокот на 1996-тата година, кога Julian Bendall, Kevin Alexanda и Geoff Holroyd го формираат бендот чие име е кратенка од привите букви на презимињата на членовите. Тогаш ја издаваат „Carnival“ нивниот деби сингл со кој и официјално се појавуваат на музичката сцена. Зад себе веќе имаат 8 студиски албуми, а денес на Супер радио како SUPERPLAY ја вртиме: Bah Samba – „Portuguese Love“.

SuperPlay се емитува секој ден во: 06:00 / 07:00 / 08:00 / 10:00 / 12:00 / 14:00 / 15:00 / 17:00 / 18:00 / 19:00 и 23:00 часот.


Current track

Title

Artist

Background