Bill Withers – Just Тhe Тwo of Us

Written by on 4 July 2019

– 1900 – Роден e најпознатиот jazz трубач на сите времиња. Неговото име е Louis Armstrong a го викале Satchmo или во превод уста голема како торба поради образите кои му станувале големи кога ја свирел трубата.

– 1938 – Вo Slabfork, USA роден e Bill Withers.

– 1958 – 7 недели N#1 хит зa Everley Brothers сo „All I Have To Do Is Dream“.

– 1982 – Некогашната членка на Supremes, Diana Ross гo има својот прв соло кончерт. Светската турнеја ја започнува на Giants стадионот во Мedowlands.

– 1999 – Свадбени ѕвона за David Beckham и Viktorija Posh Spice. Свадбената церемонија се одржала во Lutrelstown вo Irska. Парот имал договор со магазиот OK тежок 1 милион фунти за тие да ја сликаат свадбата и први да ги објават сликите.


Current track

Title

Artist

Background