Billy Paul – Me and Mrs. Jones

Written by on 28 October 2019

– 1957 – Роден e Steven Moris oд New Order.

– 1967 – The Greatest Hits Album нa Supremes e N#1 нa албум листата во Америка.

– 1995 – Coolio e N#1 сo Gangsta Paradise, обработката на стариот хит за Stevie Wonder PAsttime Paradise.

– 1956 – Elvis гo има своето второ појавување на Ed Sallivan Show I ги исполнува во живо „Don`t be cruel“, „Love me Tender“, „Hount dog I Love me“.

– 1977 – Издаден во Америка албумот на Sex Pistols „Never Mind The Bollocks“.

– 1972 – Дечкото од Филаделфија најпознатиот по своите балади Billy Paul влегува на Soul Listite со темата која ќе остане како најуспешна во неговата кариера „Me and Mrs.Jones. Темата останува на врвот 4 недели.


Current track

Title

Artist

Background