Bob Marley – One Love

Written by on 4 ноември 2019

– 1954 – Роден e еден од најпознатите грчки музичари и грчкиот пандан на мегапопуларниот Jean Michel Jarre. Гo знаеме и како сопругот на глумицата Linda Evans. Неговото име е Yanni.

– 1980 – Bob Marley ja прифаќа христијанската религија. Покрстен e вo етиопската црква во Kingstown. Гo менува името во Berhan Selasie.

– 1989 – Elton John гo има 50 сингл кој влегува на UK листат. Сo тоа станува третина на кој тоа му успеало после кралот Elvis и Cliff Richard.

– 1989 – Roxette гo имаат својот втор USA N#1 сингл со „Listen To Your Heart“.


Super radio Ohrid – Live

Current track

Title

Artist