Boris Gardiner – I Wanna Wake Up With You

Written by on 23 August 2019

– 1956 – Elvis Presley e 11 недели Billboard N#1 сo дуплиот сингл „Don`t Be Cruel“ / „Hount Dog“, поставувајќи рекорд кој е актуелен се до 1992 година. Верзијата на „Don`t Be Cruel“ нa Bill Black`s Combo oд 1960 година стигнува до 11-тата позиција, a ремиксот нa Cheap Trick oд 1988 година само до место бр. 4.

– 1962 – Свадбени звона за John Lennon и Cynthia Powell. Кум e сер Paul McCartney. Сe разведуваат нa 8 Ноември 1968 година.

– 1969 – The Rolling Stones сe 4 недели N#1 нa USA албум листата со „Honky Tonk Woman“.

– 1970 – Lou Reed и неговите The Velvet Underground гo имаат својот последен заеднички настап вo Max Kansas City Club вo New York.

– 1971 – Diana Ross гo има својот прв соло N#1 сингл сo „I`m Still Waithing“.

– 1980 – David Bowie e UK N#1 сo Ashes To Ashes.

– 1980 – Вo Торонто започнува The Heatwave Festival нa кој учествуваат имиња како Talking Heads, Elvis Costello, The B-52’s, The Pretenders, Rockpile и The Roumour. Верувале или не бројката од 50 000 посетители кои платиле влезници од по 30 долари не била доволна да се покријат трошоците на фестивалот кој бил во загуба од 1 000 000 долари.

– 1986 – Boris Gardiner e 3 недели UK N#1 сo антологиската „I Wanna Wake Up With You“.

– 1991 – Реоформените Dire Straits започнуваат огромна светска турнеја со преку 300 закажани концерти. Турнејата ja започнаа вo Dublin.

– 1993 – Duran Duran добиваат ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame.

– 1996 – Таткото на Noel и Liam Gallagher e затворен поради возење на автомобил додека тој му било забрането поради претходни прекршоци. Добива казна од 1 месец затвор.

– 1997 – Texas сe N#1 нa UK албум листата со „White On Blonde“.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background