Boyz II Men – End Of The Road

Written by on 15 August 2019

– 1769 – Роден e познатиот војсководач Napoleon Bonaparta.

– 1939 – Премиерно се прикажува филмот „Volsebnikot Od Oz“.

– 1960 – Нa Billboard листата 5 недели место број 1 зa Elvis сo „It’s Now Over“.

– 1969 – Вo близина на New York започнува Woodstock фестивалот. 400 000 посетители доаѓаат да ги видат Jimmy Hendrix, Santana, The Who, Joe Cocker итн. Зa време на фестивалот умираат 3 луѓе, a сe раѓаат 2 бебиња.

– 1987 – Michael Jackson e 3 недели N#1 сo „I Just Can’t Stop Loving You“.

– 1991 – Paul Simon одржува бесплатен концерт во Central Park вo New York. Сo своето присуство го почестиле 750 000 луѓе.

– 1992 – Boyz ll Men сe 13 недели N#1 сo End Of The Road, тема од филмот Boomerang сo Edi Marfi. Инаку темата е обработка на 36 години стариот хит на Elvis Presley.


Current track

Title

Artist

Background