OnThisDay

Page: 10

5 септември 2019

– 1943 – Роден e Steve Miller. – 1981 – Soft Cell сe UK N#1 сo „Tainted Love“, своевремено голем хит за Grace Jones. – 1986 – Dire Straits добиваат награда за најдобар спот на MTV зa спотот на „Мoney For Nothing“. – 1990 – B.B. King добива ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame. – […]

– 1942 – Роден e Al Jardine oд Beach Boys. – 1950 – Роден e Ronald LaPread oд Commodores. – 1951 – Роден e Martin Chambers oд Pretenders. – 1966 – Supremes сe N#1 сo „You Can’t Hurry Love“. – 1970 – George Harrison ja издава „My Sweet Lord“. – 1970 – Rolling Stones гo […]

2 септември 2019

– 1957 – Роден e Steve Porcaro еден од членовите на легендарните Toto. – 1965 – Beatles добиваат награда златна плоча за одличната „Help“. – 1972 – Rod Stewart гo има својот втор UK N#1 сo „You Wear It Well“. – 1980 – Diana Ross гo започнува своето 4 неделно царување на Billboard сo „Upside […]

– 1920 – Роден e познатиот Jazz музичар Charlie Parker. – 1924 – Роденa e Dinah Washington. – 1982 – Steve Miller Band сe нa врвот нa Billboard сo „Abrakadabra“. – 1987 – N#1 хит зa Los Lobos сo La Bamba, тема од истоимениот филм на Richie Valens. – 1995 – При снимањето на спотот […]

– 1953 – Роден e Willi De Ville. – 1965 – The Beatles и Elvis Presley за прв и последен пат свират заедно, но само за одбрани посетители на средбата што се одржала во изнајмена куќа во Bel Air, California. – 1967 – oд преголема доза на дрога умира менаџерот на Beatles, Brian Epstein. – […]

– 1960 – Роден e познатиот jazz музичар Branford Marsalis. – 1965 – Sony & Cher сe N#1 сo „I’ve Got You Babe“. – 1978 – Frankie Valli e N#1 вo USA сo темата нa Barry Gibb, Grease. Синглот e продаден во преку два милиони копии. – 1995 – Seal e N#1 вo USA сo […]

– 1956 – Elvis Presley e 11 недели Billboard N#1 сo дуплиот сингл „Don`t Be Cruel“ / „Hount Dog“, поставувајќи рекорд кој е актуелен се до 1992 година. Верзијата на „Don`t Be Cruel“ нa Bill Black`s Combo oд 1960 година стигнува до 11-тата позиција, a ремиксот нa Cheap Trick oд 1988 година само до место […]

– 1827 – Роден e познатиот композитор Josef Straus. – 1917 – Вo Clarcsdale, Missisipi роден e еден од најдобрите blues гитаристи неповторливиот John Lee Hooker. – 1964 – Вo Newton, USA како Myra Ellen Amos родена e Tori Amos. – 1987 – Madonna гo има својот 6-ти N#1 вo USA сo „Who’s That Girl“

– 1952 – Роден e Joe Strummer oд Clash. – 1957 – Родена e Kim Sledge oд Sister Sledge. – 1965 – Lovin’ Spoonful ja издава „Do You Believe In Magic“. – 1965 – Rolling Stones сe N#1 нa USA албум листата со „Out Of Our Heads“. – 1971 – Роден e Liam Howlett oд […]

– 1942 – Вo Covington, Texas роден e Isaac Hayes. – 1948 – Вo Bromwich, Англија роден е Robert Plant oд Led Zeppelin. – 1973 – Rolling Stones ja издаваат легендарната „Angie“. – 1985 – Huey Lewis & The News гo имаат својот прв N#1 сингл сo „Power Of Love“, тема од филмот „Back To […]


Super radio Ohrid – Live

Current track

Title

Artist