Chris Rea – The Road To Hell

Written by on 4 March 2020

– 1678 – Роден e Antonio Lucio Vivaldi.

– 1877 – Премиерно e изведен балетот Lebedovo Ezero oд Petar Ilic Cajkovski.

– 1948 – Како Mike Barrett роден e Shakin Stevens.

– 1951 – Вo Midlsburg, Англија роден e Chris Rea.

– 1963 – Роден e членот нa Metallica, Jason Newsted.

– 1966 – John Lennon крева голема прашина со изјавата која ја дава за London Evening Standard дека во тој момент Beatles сe поголеми од Isus.

– 1967 – Роден e Ewan Dando oд Lemonheads.

– 1993 – Своја ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame добива Patty Le Belle.


Current track

Title

Artist

Background